Nederlands English

Monniken

De Monnikengemeenschap of de Orde van Boeddhistische Monniken heet in de Pali taal de Sangha  (zie de link onderaan).

De hoofdmonnik van Wat Dhammapateep, Phra Khruvinaithorn Somsak Subhalert , is een monnik uit Wat Chakkawatrajawas  in Bangkok, Thailand.

Hij kreeg de missie om de spirituele leiding op zich te nemen van de Tempel in Mechelen van zijn meester Phra Phuttiwongmunee die toen de abt was van Wat Chakkawatrajawas en sub-patriarch van de Thaise Boeddhistische Raad. Phra Phuttiwongmunee die de Tempel plechtig opende op 1 juli 2005 overleed op 1 juli 2006.

Sinds 2008 is de abt permanent in ons land aanwezig met een uitzonderlijke verblijfsvergunning. Hij verbleef eerder gedurende een drietal jaren in een Thaise tempel in Washington. Hij spreekt Thai, Lao en vlot Engels.

Regelmatig komen andere Thaise en Lao monniken naar Wat Dhammapateep, om er tijdelijk te verblijven, op bezoek of op doorreis naar andere tempels. Uit Wat Chakkawatrajawas verbleven hier al circa 20 monniken.

Theravada monniken in Wat Dhammapateep

Sinds het ontstaan in 2005 worden in Wat Dhammapateep geregeld monniken als gast verwelkomd.

Zij komen meestal uit Wat Chakkawatrajawas in Bangkok maar ook uit andere tempels in Thailand,Europa en Amerika. De reeks hieronder is zeer onvolledig en de volgorde is toevallig.