Calendar

<< Juni 2021 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Informatieuk-flag-80p

De meeste informatie over de Tempel, boeddhisme en Thaise cultuur (organisatie, activiteiten en evenementen) is beschikbaar elders op deze website.

Wanneer u met de Tempel telefoneert of die wenst te bezoeken, hou er dan rekening mee dat er mogelijk geen Nederlandstalige of Engelstalige aanwezig is, maar enkel iemand die Thai spreekt.

Pers en public relations, officiële standpunten

Enkel een bestuurslid is gemachtigd officiële informatie en standpunten te verstrekken over de Tempel en de Tempelvereniging Wat Dhammapateep vzw. De wettelijke vertegenwoordiger van de vzw is de voorzitter.

Wend u voor public relations en persmededelingen, in het Nederlands (Engels, Frans): tot de voorzitter, in het Thai: tot de ondervoorzitter. Betreffende levensbeschouwing en spiritualiteite (Thais theravada boeddhisme): tot de abt (Thai, Engels).

Boeddhisme en Tempel algemeen

Voor een algemene uitleg over het boeddhisme en de Tempel, over hun geschiedenis en culturele en maatschappelijke rol in Vlaanderen of daarbuiten, kan u best schriftelijk (eventueel via e-mail of een bericht op de CONTACT pagina) contact opnemen of een afspraak maken voor een bezoek. Dit geldt vooral voor scholen en groepen maar ook voor individueel contact. Zie onder "Bezoek".

Boeddhistische levensbeschouwing en spiritualiteit

Specifiek boeddhistische en spirituele zaken behoren tot de bevoegdheid van de abt en de monniken: ritueel en ceremonie, de Dhamma (Leer), spirituele begeleiding en advies, enz. De abt spreekt Thai en Engels. De andere monniken spreken Thai maar niet altijd Engels.

Organisatie en administratie

De voorzitter is bevoegd voor de algemene organisatie en administratie (onder meer de ledenadministratie, de vrijwilligersorganisatie en de website). De secretaris en de penningmeester zijn respectievelijk bevoegd voor het secretariaat en de financiën.

FaLang translation system by Faboba