Calendar

<< Mei 2019 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

BELANGRIJK
Uw enthousiasme voor het boeddhisme wordt gedeeld door vele leden en sympathisanten van Wat Dhammapateep. Daarvan getuigen ontelbare contacten in briefwisseling en gesprekken. In onze 'strategische visie' wordt gestreefd naar de ontwikkeling in onze "tempel" van een "Boeddhistisch StudieCentrum" dat een antwoord moet bieden op hun wensen en vragen.
Boeddhisme in het Oosten is verbonden met culturele en sociale elementen van de lokale maatschappij, in een framework van beschermende wetten en instanties (in Thailand: Dynastie, Monnikenorde, Boeddhistische Instanties en de Lekenorganisaties) die in ons land ontbreken. Die ondersteuning en bescherming moet daarom geboden worden door onze vereniging. Alles wordt sterk bepaald wordt door de ideeën van de Thaise gemeenschap en hun integratie in onze maatschappij en dat is niet evident. De 'westerse' geïnteresseerde moet zich daar heel goed bewust van zijn om een goede inpassing te vinden van de Leer in zijn eigen levensbeschouwing.
Een grote stap werd recent gezet door de aankoop van een eigendom in Muizen waar evenwel nog veel werk en management (verbouwing, inrichting, vergunningen, overeenkomsten enz.) vereist zijn om de wettelijke en organisatorische aspecten van onze activiteiten in orde te krijgen. Ons bestuur en de monnik die daarvan deel uitmaakt zijn al naar de nieuwe locatie verhuisd. Heel wat activiteiten echter, waaronder de boeddhistische festivals, spelen zich voorlopig nog af op het oude adres (Kouterdreef 37 2800 Mechelen) waar de Grote Boeddha en de Sala (Thaise constructies) zich nog bevinden.
Het voorgaande brengt mee dat bezoeken, infosessies en educatieve projecten momenteel zeer beperkt moeten worden. Wel is op zaterdagnamiddag een VRIJ bezoek mogelijk (zonder afspraak en organisatie) waarbij de monnik en aanwezige bestuurders eventueel beschikbaar zijn voor een gesprek en meer informatie.

Waldimar Van der Elst, Voorzitter Wat Dhammapteep


pks-de-abtWat Dhammapateep, kortweg "onze Tempel" genoemd, heeft als hoofddoel de ceremoniële een rituele activiteiten te verzorgen in de boeddhistische theravadatraditie van Thailand (en in feite van gans Zuidoost-Azië).

Bovendien is deze "Wat" ook een centrum voor de culturele en sociale objectieven van de Thais-Vlaamse gemeenschap die Wat Dhammapateep met de steun van Thailand tot stand heeft gebracht.

Wat Dhammapateep staat open en ten dienste voor de ganse maatschappij: het 'Licht van de Leer' schijnt voor iedereen.

Moge deze website een bijdrage leveren tot het geluk en de wijsheid van u allen.

De Abt van Wat Dhammapateep,
Phra Khruvinaithorn Somsak Subhalert


Wat Dhammapateep vzw
(Thaise Theravada) Boeddhistische Tempel en Socio-Culturele Vereniging
Maatschappelijke Zetel:
Willendriesstraat 7b 2812 Muizen (Mechelen) België

Ondernemingsnummer: 0892.723.959

logo wdp 20071011 110101 150x150p 

 

 

 

 

 


FaLang translation system by Faboba